UL-Certifikat


I Holstebro Flyveklub tilbyder vi uddannelse til UL-Certifikat. Uddannelsen til flyvning med UL-fly sker i Holstebro Flyveklub på klubbens Eurofox 3K. Uddannelsen tilbydes enten som overbygning til motorsvæveflyveuddannelsen TMG eller som egentlig grunduddannelse til UL-certifikat.Om Uddannelsen:
Enten som overbygning til SPL-Certifikat hvor piloten gennemgår en omskoling på minimum 5 timers flyvning i klubbens UL-fly hvoraf min. 1 time er med instruktør.  

 

Selve grunduddannelsen foregår også på klubbens UL-fly og kræver minimum 20 timers flyvetid, hvoraf 5 timer skal være som soloflyvninger inden man går til certifikat prøve. Teorien til UL-certifikatet er den samme teori som til TMG. PPL teori kan også benyttesForudsætninger:
Eleven skal være fyldt 17 år samt godkendt helbredserklæring fra en flyvelæge.Ca. Pris. 30.000 kr. for erhvervelse af et UL-Certifikat

 

Holstebro Flyveklub arrangerer teoriundervisning i samarbejde med nærliggende klubber og skoleflyvning er på klubfly, som også kan anvendes efter erhvervelse af certifikat. Så det er ikke nødvendigt at anskaffe eget fly.


Pilotuddannelsen i Holstebro Flyveklub er en billig måde at få uddannelsen til pilot på, idet alle vores aktiviteter er baseret på 100% frivilligt foreningsarbejde. Uddannelsen lever op til de samme krav som stilles for øvrige pilotuddannelser, så du kan være sikker på at få en sikker og professionel træning I Holstebro Flyveklub af vores egne samt gæste instruktører tilknyttet klubben.

 

Om Ultralet

UL er den flyvningsform, der siden årtusindskiftet har gennemgået den største udvikling i Danmark. Fra at det typisk var et tyndt aluminiums rørstel med et udspændt lærred - og en til tider ikke alt for driftssikker to takts motor - er der til i dag sket en rivende udvikling. En stor del af UL flyene er nu fremstillet i komposit eller aluminium og opererer med hastigheder på helt op til 330 km/t med et brændstofforbrug på ca. 12 - 15 ltr/t på en 4 cylinder boxermotor på mellem 80 og 160 hk. Et ultralet fly må maks. veje 472,5 kg total startvægt inkl. Piloter og brændstof og må maks. have 2 personer om bord efter de nugældende regler.


UL flyvning reguleres af Dansk UL Flyver Union (DULFU) under ansvar over for Trafikstyrelsen.

 

DULFU dækker 2 klasser af UL fly: Vægtskiftestyrende fly, også kaldet trikes
Rorstyrede fly, nøjagtig som et traditionelt fly


I Holstebro Flyveklub uddanner vi kun piloter til Klasse B Certifikatet

UL fly bruges kan også bruges til at slæbe svævefly i luften med. I Holstebro Flyveklub er der mulighed for al blive uddannet til slæbepilot på klubbens UL af typen EuroFox der er godkendt til at trække fly op til 750 kg.


EKolot JK-05 Junior  "OY-9490" 

Privatejet Ultralet fly i Holstebro Flyveklub              * Rejse hastighed 170 km/t
* Max Hastighed 240 km/t
* Brændstofforbrug 10 l/t
* Max vægt 472,5 kg

Eurofox OY-9406

Eurofox foran klubben.

Eurofox oy-9406

Klubbens Eurofox på EKAB "Arnborg"