Svævefly

Holstebro Flyveklub

Svævefly - Motorfly/UL - Modelfly/RC

 

Svæveflyvning i Holstebro Flyveklub

 

Svæveflyvning er "flyvehåndværket" i sin reneste form. Man flyver uden motor og kun ved udnyttelse af fysiske og meterologiske forhold. Varm luft stiger til vejr - det kaldes "termik", og det benytter en svæveflyver sig af! Et moderne svævefly kan stige med over 5 meter i sekundet, d.v.s. vinde 300 meters højde i minuttet. Det glider desuden op mod 50 meter fremad for hver meter det synker i stille luft, så med de 300 meters højde kan du flyve 15 kilometer!

 

Svæveflyvning kan dyrkes både som sport og som "almindelig" fritidsinteresse. I Holstebro Flyveklub tilbyder vi både uddannelse som svæveflyve (S-) pilot, gode rammer for fritidsflyvning i klubregi, samt coaching og træning for dig som gerne vil prøve kræfter med svæveflyvning på konkurrenceplan.

Se mere om S-pilotuddannelsen under Bliv Pilot.

 

Flyvning i Danmark er underlagt strenge krav til sikkerhed - både for personer og materiel. Inden for disse rammer arrangerer Holstebro Flyveklub "vinterklargøring" for vores svævefly. Alle klubbens svæveflyvere trækker i arbejdstøjet og deltager ca. den weekend det tager. Herigennem opnår vi en uvurdérlig viden om materiellet - en viden som styrker sikkerheden i flyvningen. Alle medlemmer - uanset certifikat - opfordres til at deltage; det er frem for alt hyggeligt, lærerigt og godt for klubsammenholdet!

 

Foruden de konventionelle svævefly findes der to typer med motor. Den ene har en udklappelig motor, som kan benyttes som "hjælpemotor", hvis termikken hører op, og man ikke har glide-afstand til pladsen. Den anden kaldes TMG - Touring Motor Glider - og har en fast motor og propel foran, altså en hybrid mellem svæve- og motorfly. Holstebro Flyvekub har både en Duo Discus med klapmotor, samt en Motorfalke (TMG) - se billedet. Begge fly benyttes i skolingen.

 

Har du lyst til at lære den ældste form for flyvning bragt op til den mest moderne teknologi, så kontakt os og få en snak og en prøvetur. Gennem Holstebro Flyveklub bliver du også medlem af Dansk Svæveflyver Union (DSvU), som regulerer svæveflyvningen i Danmark på vegne af Trafikstyrelsen.

 

Holstebro Flyveklub - Sognstrupvej 17A - 7500 Holstebro - kontakt@flyvecenter.dk